Aksjekursene falt ved børsåpning i Tokyo onsdag etter tre dager med oppgang.

Nikkei-indeksen falt 3,13 prosent i løpet av den første timen av handelen, etter en oppgang på over 3 prosent tirsdag.

Da Tokyo-børsen tok lunsj, var Nikkei-indeksen ned 2,8 prosent.

Hva investorene på Tokyo-børsen har spist i lunsjen er ikke godt å vite, men det hjalp i hvert fall ikke på investeringslysten. Litt over klokken 07 norsk tid raser Nikkei-indeksen 6 prosent.

Nikkei-indeksen endte til slutt ned 6,8 prosent til 8.674,69 poeng.

En av årsakene til fallet er frykten for konsekvensene av Argentina nasjonaliserer private pensjonsfond til en verdi av 30 milliarder dollar.

Magre utsikter
Nå som markedet tror at finanskrisen kan ha nådd bunnen, vendes oppmerksomheten mot realøkonomien og de magre utsiktene til vekst og fortjeneste.

-Enten du snakker om USA eller over her, så er det ingen som slipper unna fallet vi kommer til å oppleve i selskapenes inntjening. Markedet tolker en hver dårlig resultatnyhet som et tegn om å selge, sier fondsforvalter Jun Morita hos Chiba Bank Ltd. i Tokyo, til Bloomberg News .

Markedet merket seg at Toyota onsdag meldte at de i år får sitt første fall i salget på over ti år på grunn av sviktende etterspørsel. Toyotas egne aksjer var ned 2,9 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.