For 150.000 kroner skal bedrifter få tilgang på Norges aller beste studenter, når svenske Nova 100 etablerer seg i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

- Nei, det er ingen eliteklubb. Vi gjør dette for å forenkle tilgangen på god arbeidskraft for selskaper, sier Tom O. Kleppstø, leder av Nova 100 Norway.

150.000 kroner
Ole Ruch (20), jusstudent ved Universitetet i Oslo ble tatt opp som "nova" i mars. I tillegg må de gjennom en intervjurunde hvor personligheten og engasjementet deres bedømmes.

På sikt skal Nova 100 knytte til seg mellom 20 og 25 selskaper i Norge, såkalt Founding Partners, mot en pakkepris på150.000 kroner.

Foreløpig er 50 studenter godkjent og seks norske selskaper takket ja til et partnerskap. Der iblant Orkla, Accenture Statkraft og Microsoft. At prisen er nærmere ti ganger den summen selskaper i næringslivet normalt betaler for å få gi en bedriftspresentasjon ved den enkelte skole, synes ikke HR-sjef i Microsoft, Sølvi Foss er drøyt.

– Arbeidsmarkedet er så stramt nå at vi er nødt til å gå flere veier for å tiltrekke oss kandidater. Microsoft i Sverige har god erf#229 med Nova og vi håper på det samme. For oss er det veldig greit at noen tar jobben å identifisere de studentene som både har toppkarakterer og er engasjerte, sier Foss.

Streetsmart
I Sverige har Nova 100 vokst med rekordfart de siste årene. For to år siden etablerte de seg i Danmark, de er på vei inn i Baltikum og har også avdelinger i Tyskland og Kina. Gründer og konsernsjef er Fredrik Andersson startet selskapet sammen med Job Line gründer Lars-Henrik Friis-Mohlin i 1997.

– I Sverige regner vi med at det finnes omtrent 300 toppstudenter per generasjon, som både er faglig svært sterke og streetsmarte. Det sier seg selv at konkurransen om disse 300 er tøff, sier Andersson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.