Statoil har ikke planer om å fortsette prosjektet i Great Australian Bight nå som BP har bestemt seg for å avslutte prosessen med et planlagt leteboringsprogram i området.

Det sier mediekontakt for internasjonal utvikling Erik Haaland i Statoil til TDN Finans tirsdag.

Tirsdag meldte BP at Great Australian Bight-prosjektet ikke kan konkurrere med andre oppstrømsprosjekter i deres globale portefølje i overskuelig fremtid, og at Statoil hadde akseptert beslutningen.

Les saken: BP skroter ulønnsomt Australia-prosjekt

- De konkrete detaljene er litt uklare

- Statoil har ikke planer om å overta de forpliktelsene BP har i denne lisensen. Når det gjelder tilbakelevering av lisensene er dette en prosess som nå pågår, og de konkrete detaljene er litt uklare på dette stadiet, sier Haaland.

Haaland sier videre at Statoil hadde som utgangspunkt at dette programmet skulle gå som planlagt, men at selskapet tar til etterretning BPs beslutning som operatør.

Må vurdere andre prosjekter etter hvert

- Denne beslutningen er relativt ny for oss, så eventuelle andre prosjekter som kan ta over for dette er noe vi må vurdere etter hvert, sier han.

Statoil inngikk i 2013 en avtale med BP om å kjøpe 30 prosent eierandel i fire letelisenser i Great Australian Bight utenfor sørkysten av Australia. Haaland vil ikke opplyse om hvor mye de betalte for lisensene eller hvor mye de har brukt på prosjektet totalt sett.

Offshore Petroleums- og miljømyndigheten i Australia (NOPSEMA) har etterspurt ytterligere informasjon fra operatøren BP Developments Australia om miljøplanen knyttet til BPs boreforslag i Great Australian Bight.

BP skriver tirsdag av beslutningen om å legge bort planene ikke skyldes gjennomgangen NOPSEMA gjennomfører.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 

Ikke noe håndtrykk - mange beskyldninger
Slik var den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump
02:50
Publisert: