Diamond Offshore krever 146 millioner dollar av Statoil for det de mener var en kontraktstridig termineringen av semiriggen «Ocean Vanguard»,skriver Teknisk Ukeblad tirsdag.

Opprinnelig hadde Statoil tegnet kontrakt for leie av riggen frem til slutten av februar 2015. Statoil terminerte kontrakten med Diamond Offshore 30. mai 2014.

Diamond Offshore forteller at Statoil i februar 2014 annonserte omfattende kostnadskutt. Samtidig startet Statoil å søke etter avvik ved «Ocean Vanguard», og ifølge riggselskapet, ble det funnet avvik ved riggens brann- og ventilasjonsspjeld.

«Punktene var allerede identifisert av Statoil i 2005 og senere, blant annet i siste del av 2013, men Statoil fortsatte borevirksomheten uavhengig av disse avvikene», skriver riggselskapets advokat Christian Fr. Michelet i sluttinnlegget, ifølge Teknisk Ukeblad.

Likevel hevet Statoil kontrakten for riggen 30. mai 2014.

«Statoils terminering utgjorde et vesentlig mislighold av borekontrakten, og Diamond Offshore er berettiget til erstatning for sitt økonomiske tap som følge av termineringen», skriver advokaten videre.

De mener Statoil verken hadde rettslig eller faktisk grunnlag for å heve kontrakten.

Rettssaken starter i Stavanger tingrett 12. oktober. Det er satt av 10 dager til saken.

Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med Statoil som ikke ønsker å si noe om saken. Videre opplyses det at det ikke har lykkes Teknisk Ukeblad å komme i kontakt med Diamond Offshores advokat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

DNB selger misligholdte lån til Lindorff

- Vi var ganske tidlig ute med å varsle nedgangen

Tysk mediekjempe kjøper Business Insider

Se DNTV: SÅ fort åpner hun ti østers

Så fort åpner hun østers
Maria Petersen er nybakt mester i Norwegian Oyster Battle. Se hvor raskt hun åpner ti østers.
01:26
Publisert: