Problemer ved verftet Hyundai Heavy Industries (HHI) kan forsinke leveringen av spar-plattformen på Aasta Hansteen-utbyggingen ytterligere.

Det skriver Upstream fredag. Aasta Hansteen-feltet er et gass- og kondensatfelt i Norskehavet.

HHI har i den seneste kvartalsrapporten gjort store avsetninger som følge av prosjektforsinkelser og sterk lokal valuta. Streik truer også verftet, skriver Upstream.

En talsperson for Statoil bekreftet overfor Upstream at Hansteen-prosjektet er forsinket, men la til at selskapet har et erfarent prosjekt-team tilstede på verftet for å samarbeide med HHI og overvåke fremgangen.

Talspersonen sier videre at prosjekt-teamet har brukt flere engineering-timer enn opprinnelig planlagt, noe som har resultert i endring i milepælene.

-Vi har imidlertid ikke endret oppstartdatoen sent i 2017, sier han til Upstream.

Les også på DN.no:
Oljeprisen faller videre  

Asia i dag: Kina har sløst bort 47.000 mrd. på fem år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.