Statoil kan trolig ta ut effektiviseringspotensialet på norske plattformer uten å ta i bruk sluttpakker eller gjennomføre oppsigelser.

Det skriver Sysla mandag.

Statoil har tidligere uttalt at det er potensiale til å effektivisere 600 årsverk på sokkelen i løpet av de neste tre årene.

-Det verdt å understreke at det ikke er besluttet at 600 stillinger skal vekk. En betydelig del vil bli redusert gjennom naturlig avgang siden mange går av med pensjon. Videre vil enkelte felt gå ut av produksjon de neste årene, samtidig som nye stillinger kommer til når nye felt skal settes i produksjon. Feltene Gina Krog, Aasta Hansteen og Johan Sverdrup kommer alle i produksjon de neste tre årene. I sum gjør dette at vi trolig kan ta ut effektiviseringspotensialet uten bruk av sluttpakker eller oppsigelser, sier pressekontakt Morten Eek i Statoil til Sysla.

Fagforeningene er uenige og har brutt samarbeidet med Statoil-ledelsen. Samtidig uttrykker Petroleumstilsynet bekymring for den interne konflikten i Statoil.

I et brev til Petroleumstilsynet utdyper fagforeningene årsaken til bruddet:

«Hele prosessen har vært preget av at ledelsen har hatt en retning og et mål for prosessen med å redusere grunnbemanningen på innretningene og innføre kampanjevedlikehold med å overføre ansvar ut av innretningene. Reelt samarbeid er ikke blitt ivaretatt i denne prosessen når innspillene fra arbeidstakerne gang på gang er blitt så lite hensyntatt», heter det.

Les også:
– Det er en uhorvelig arroganse i dette
Xi advarer: - Farlig periode for verdensøkonomien
Nå inntar bloggeren styrerommet dnPlus

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast om Opec og oljemarkedet: DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus forklarer hvorfor en oljepris på 60 dollar per fat kan være innen rekkevidde før jul.

Vi vil høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Anbefalt av DNtv:

Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert:

 

Kongen av trefelling
Tømmerhugger på fem kontinenter, motorsagentertaineren, verdensmesteren i kvisting og trefelling i Canada­ og tre ganger norgesmester i motorsag med to kongepokaler. Olav Antonsen håndterer motorsagen som en kunstner.
00:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.