J.P. Morgan nedgraderer Statoil fra overvekt til nøytral og setter samtidig ned kursmålet for 2015 fra 220 til 176 kroner, fremgår det av en oppdatering mandag.

De begrunner nedgraderingen med risiko knyttet til konsernsjef-ansettelsen, svakere leteresultater i 2014 og høy oppstrømseksponering.

Meglerhuset kutter estimatene for resultat per aksje for 2014, 2015 og 2016 med henholdsvis 10, 31 og 26 prosent etter betydelig nedjustering av oljeprisestimater.

Repsol oppgraderes til nøytral, mens Galp nedgraderes til undervekt.

Helge Lund gikk i midten av oktover av med umiddelbar virkning som toppsjef i selskapet for å hoppe over til den London-baserte konkurrenten BG Group. Eldar Sætre, som er konstituert sjef, har gjort det klart at han ikke er permanent kandidat til jobben.

Les også:
- En helt urimelig overreaksjon
Asia i dag: Har tjent 6800 mrd. på Abe
Kokkeflukt fra prisbelønt hotell (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.