Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer den senior usikrede vurderingen på Statoil til Aa3 fra Aa2. Utsiktene er stabile, ifølge en melding fra byrået mandag.

Aa3 er rangert som den fjerde beste kredittverdigheten, og kategoriseres som «trygg investering, lav risiko for fiasko».

Nedgraderingen kommer av fortsatt press på inntjeningen og operasjonell kontantstrøm fra vedvarende oljeprissvakhet, fremgår det.

- Vår beslutning om å nedgradere Statoil er primært drevet av forventninger om at oljeprisen vil holde seg lav lengre, sier kredittanalytiker Elena Nadtotchi i Moody's i meldingen..

- Vil presse Statoils inntjening

- Lavere oljepris vil presse Statoils inntjening og evne til å generere kontantstrøm fra driften på et tidspunkt da selskapet utfører et betydelig investeringsprogram i 2016-18, legger Nadtotchi til.

Moody's venter at Statoils kredittindikatorer vil svekkes basert på de planlagte investeringene og tror netto justert gjeld som andel av ebitda vil øke mot 2x i 2016-17, mot 1,3x i 2015.

Byrået venter at Statoil vil forbli fri kontantstrømnegative etter utbytte i 2016-18

Videre mener byrået at tilbakeholdt kontantstrøm som andel av netto gjeld vil falle til høyt på trettitallet, i prosent, i 2016-17, sammenlignet med nivået på rundt 50 prosent i 2014-15, fremgår det.

Estimatene er basert på Moody's inneværende Brent-prisforutsetninger på 33 dollar per fat i 2016 og 38 dollar per fat i 2017.

Nedgradert av S & P

For om lag en måned siden nedgraderte også Standard & Poors Statoils kredittverdighet. Kredittvurderingsbyrået nedgraderte Statoil fra A+ til Aa-.

Kredittverdigheten Aa- tilsvarer samme kategori som Aa3.

I skrivende stund er Statoil-aksjen ned 2,14 prosent på Oslo Børs, og handles til 132,70 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

Colombia-frist ryker – USA kjemper for avtale

Nye prognoser fra meglerhus: Dette vil ferievalutaene koste i sommer

Kathrine Fredriksen foreslås som nytt styremedlem i Norwegian Property

Har du fått med deg denne?

Trump-supportere i sammenstøt med politiet
Det oppsto voldelige sammenstøt mellom Trump-supportere og politiet under et valgkamparrangement i Salt Lake City.
00:45
Publisert: