Statoil oppgraderes til kjøpsanbefaling fra nøytralanbefaling av UBS, som også høyner kursmålet på aksjen til 160 fra 140 kroner.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.

Blant alle selskapene UBS dekker, mener meglerhuset at Statoil er det som har utviklet den mest fullkomne planen for å håndtere den nye situasjonen i oljebransjen.

UBS-analytikerne fremhever at Statoil var tidlig med å igangsette nødvendige tiltak, noe som har gitt selskapet et konkurransefortrinn.

Det understrekes at strukturelle endringer i kostnadsbasen har høyere sannsynlighet for å resultere i varige bedringer, også når råvareprisene igjen stiger. Samtidig påpekes det at Statoil har en solid merittliste innen leting og at selskapet er en dyktig aktør i fusjons- og oppkjøpsmarkedet.

 

Les også: Dette er ukens aksjetips

Norwegian antas å stå bak nytt flyselskap

Uenighet om gresk redningspakke skaper usikkerhet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.