Statoil anslår at Brent-oljeprisen i 2018 vil være 80 dollar fatet, i 2015-dollar, og at prisen vil øke gradvis fra dette. Tirsdag morgen handles Nordsjøolje til rundt 53 dollar fatet.

Det opplyses i selskapets kvartalsrapport tirsdag, der selskapet presenterte bedre enn ventede resultater.

Statoil skriver at den nylige oppdaterte Brent-oljeprisforutsetningen på sikt er 80 dollar fatet i 2015-dollar for 2018, og gradvis økende. Dette er prisene fra 2018 og fremover Statoil legger til grunn i sine investeringsbeslutninger, og det er en gjentakelse av det selskapet skrev i førstekvartalsrapporten.

Selskapet foreslår å opprettholde utbyttet på 1,80 kroner per aksje i dagens reslutatfremleggelse. Flere aksjeanalytikere har tidligere ment at Statoil vil slite med å opprettholde utbyttet dersom oljeprisen blir liggende på dagens nivåer.

Et utbytte på 1,8 kroner per aksje i kvartalet tilsvarer 23 milliarder kroner til aksjonærene på årsbasis, og Statoil har lovet å holde oppe de kvartalsvise utbytteutbetalingene i år, og indikert at selskapet også kan klare det til neste år med en oljepris på 60 dollar fatet.

Les også på DN.no:

Børsene i Kina stuper videre  

Oljeprisen fortsetter å falle

- Et spillekasino som har gått amok

Se DNTV:

Kjemper for skatteparadis i Europa

Kjemper for skatteparadis i Europa
På en liten flekk land mellom Serbia og Kroatia drømmer noen om å skape sitt liberalistiske paradis.
01:50
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.