Petroleumstilsynet (Ptil) skal ha satt en foreløpig stopper for Goliat-utviklingen i Barentshavet. Tilsynet sies ikke å ha tillit til operatør Eni.

Det skriver Teknisk Ukeblad (TU) søndag, og viser til ikke-navngitte kilder med god kjennskap til saken.

Tidsskriftet skriver at det fant sted et møte på fredag mellom Eni Norge og Ptil. Her skal det ha kommet frem at Ptil av flere årsaker ikke har til hensikt å gi det trøblete Goliat-prosjektet i Barentshavet samtykke til å starte produksjonen med det første.

Etter hva Teknisk Ukeblad forstår, skal det ha vært dramatisk innhold på agendaen, der både Eni Norges toppsjef Ruggero Gheller og Goliat-sjefen Matteo Bacchini skal ha vært til stede.

- Ptil skal ha fortalt Eni at de ikke har tillit til dem, og at de føler at de har blitt ført bak lyset, sier en av kildene til TU.

Blant annet dreier dette seg om at fremdriftsplanene som er fremlagt fra operatøren er urealistiske, samt at det har kommet mange varsler og bekymringsmeldinger til Ptil, både fra ansatte og andre parter.

Dersom Goliat-prosjektet ikke får produksjonstillatelse med det første, betyr det ytterligere en forsinkelse av prosjektet, som allerede er kraftig forsinket.

Den seneste kommunikasjonen fra Eni, var at produksjonsstart på Goliat var ventet til sent på sommeren. Bransjeavisen Upstream meldte imidlertid i august at produksjonsstarten ligger an til å bli ytterligere forsinket, og at selskapet internt har endret tidsplanen til å ha et mål om å starte produksjonen før jul.

Statoil er lisenspartner på Goliat med en eierandel på 35 prosent, mens Eni er operatør med 65 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Shell stanser leteaktivitet offshore i Alaska

Laks for en million kroner stjålet fra trailer på Gardermoen

Asia i dag: Vil skape superøkonomi fra internett