Oppdatert artikkel

Statoils kjøp av Lundin-aksjer påvirker ikke selskapets utbyttepolitikk. Torsdagen morgen ble det kjent at Statoil betaler 4,6 milliarder kroner for nærmere 12 prosent av det svenske oljeselskapet Lundin.

Statoil kjøper storpost i Lundin  

- Statoil er i en sterk finansiell situasjon og er i posisjon både til å investere i vår portefølje og gripe muligheter utenfor, sier direktør for medierelasjoner Bård Glad Pedersen i Statoil til TDN Finans

På spørsmål om dette kan gå ut over utbyttet svarer han:

- Vår utbyttepolitikk er ikke til hinder for at vi kan investere i prosjektporteføljen eller gjøre en handel som dette.

På spørsmål om selskapet planlegger å gjøre lignende oppkjøp sier han at de alltid vurderer muligheter.

Var ikke i dialog i forkant

Statoil har gjennomført kjøpet av Lundin Petroleum-aksjer i markedet og har ikke hatt dialog med eller varslet styret eller ledelsen i Lundin. Det sier Pedersen i Statoil til TDN Finans.

Han sier at bakgrunnen for aksjekjøpet er at Statoil vil øke indirekte andel i attraktive felt på norsk sokkel, aller viktigst Johan Sverdrup.

- I dagens marked har vi klart å gjennomføre dette til en attraktiv pris. Dette er en handel som vi har gjort i markedet. Det viktige for oss har vært å få en vesentlig eierposisjon slik vi gjør nå med 11,93 prosent. Vi har ikke planer om ytterligere kjøp og har ikke planer om å be om styreplass, sier han.

Statoil har betalt en kurs tilsvarende 124 svenske kroner pr aksje. Lundin-aksjen sluttet på 96,50 kroner onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.