Statoil er tildelt seks lisensopsjoner i Irlands konsesjonsrunde for Atlanterhavsmarginen i 2015.

Statoil blir operatør for fire lisensopsjoner og partner i to lisensopsjoner, der ExxonMobil Exploration and Production Ireland er operatør, ifølge en melding fra Statoil onsdag.

De seks lisensopsjonene dekker et område på i alt om lag 7.700 kvadratkilometer i Porcupine-bassenget. Havdypet i området varierer mellom 1.100 og 3.150 meter. Statoil og ExxonMobil har en eierandel på 50 prosent hver i alle lisensopsjonene.

Forpliktelsene i arbeidsprogrammet er begrenset til innsamling av 2D- og 3D-seismikk i løpet av 2016 og 2017. Basert på analyser av disse seismiske data vil det bli bestemt om selskapet skal gå videre for å omdanne lisensopsjonene til letelisenser, noe som gir muligheter for eventuell leteboring på et senere tidspunkt.

-Vi er fornøyd med disse tildelingene, som vil bringe Statoil tilbake på den irske letearenaen. Dette støtter Statoils letestrategi om tidlig tilgang i stor skala, og gir oss muligheten til å bruke den kunnskapen og erfaringen vi har opparbeidet oss gjennom letevirksomhet globalt, og spesielt på den tilsvarende marginen utenfor kysten av Newfoundland. Vi ser fram til å samarbeide med ExxonMobil om å utforske disse mulighetene, sier direktør for Statoils letevirksomhet på den nordlige halvkule, Erling Vågnes, i en kommentar.

Følg markedene i DN Investor

LES OGSÅ:

Flere nordmenn på Forbes rikingliste

Varsler storsalg av Marine Harvest-aksjer

Se DNtv: Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève

 

Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève
Bugatti Chiron blir verdens raskeste bil.
00:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.