Statoil har blitt enig med Total E&P Uruguay om å kjøpe 15 prosents eierandel i letelisensen for blokk 14, som ligger utenfor kysten av Uruguay.

Dette representerer en ny mulighet med stort potensial for Statoil, og inntreden i et nytt land, opplyser Statoil i en melding mandag.

Fredag opplyste Statoil til TDN Finans at de var i samtaler om konkrete forretningsmuligheter i Uruguay (TDN Finans-artikkel 29.01.16).

Blokk 14 ligger i Pelotas-bassenget i den sørlige delen av Atlanterhavet, om lag 200 kilometer utenfor kysten av Uruguay. Den dekker et område på 6.690 kvadratkilometer med havdyp på 1.850 til 3.500 meter.

Statoil har kjøpt en eierandel på 15 prosent av operatøren Total. Denne transaksjonen er avhengig av godkjenning fra myndighetene. Total beholder en eierandel på 50 prosent. Den siste partneren er ExxonMobil Exploration and Production Uruguay B.V., som har en eierandel på 35 prosent, ifølge meldingen.

- Med denne transaksjonen posisjonerer vi oss i nok ett basseng med oppsidepotensial som er lite utforsket. Dette er i tråd med vår letestrategi om tidlig tilgang i stor skala, og styrker Statoils langsiktige internasjonale portefølje, sier letedirektør i Statoil, Nicholas Alan Maden i en kommentar.

Total har fullført et omfattende datainnsamlingsprogram, som inneholder ny 3D-seismikk som dekker hele blokken. Partnerne forbereder nå boring i Raya-prospektet i første halvår 2016.

Blokk 14 ble tildelt Total i 2012. Når resultatene av Raya-brønnen foreligger vil partnerne beslutte hvilke skritt som skal tas videre.

 

Les også: Norsk gründer får 1,5 mrd. for teknologiselskap

Telenor gjør gigantoppkjøp

Asia i dag: Industri i krise i Kina

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med på smakingen av Burgund-slippet:

Bli med på smakingen av Burgund-slippet
Ingen steder i verden finnes viner med så stor personlighet som i Burgund. Snart fylles Vinmonopolets spesialbutikker med 2013-årgangen.
01:25
Publisert: