«Letebrønnen Dilolo-1 i blokk 39 i Kwanza-bassenget utenfor kysten av Angola er boret ned til presalt-målet. Den første boreoperasjonen i blokk 39 er nå fullført. I brønnen ble det ikke oppdaget hydrokarboner, men operasjonen gav verdifull informasjon med hensyn til andre prospekter i området.», skriver Statoil.

Statoil opplyser at det er behov for ytterligere analyser for å forstå brønnresultatene fullt ut og at brønnen nå blir plugget og forlatt.

Av meldingen fremgår det også at Statoil har gjort et mindre funn i Martin-prospektet i Mexicogolfen. Funnet vurderes å ikke være kommersielt.

«Brønnen ble boret på en effektiv måte, og det pågår nå arbeid for å plugge og forlate brønnen.», skriver selskapet.

Fortsetter leting i Angola

Statoil vil, etter at arbeidet på Dililo 1-brønnen er ferdigstilt, flytte «Stena Carron» til blokk 38 i Angola for å bore letebrønnen Jacaré-1.

Presalt-forekomstene i Angola utgjør et uutforsket område der Statoil vil delta i åtte forpliktelsesbrønner på fem blokker.

Selskapet deltar for tiden i to brønner i Kwanza-bassenget i Angola (Puma-brønnen i blokk 25, med Total som operatør, og Locosso-brønnen i blokk 22, der Repsol er operatør).

Videre opplyses at boreriggen Maersk Developer flyttes til Perseus-prospektet i De Soto Canyon når arbeidet på Martin-prospektet i Mexicogulfen er ferdig.

 

Langvarig leting i Canada

I Tanzania borer Statoil Giligiliani-brønnen i blokk 2, og vil snart starte boring av Romeo-prospektet i nærheten av King Lear-funnet i Nordsjøen.

Selskapet forbereder en 18 måneder lang letekampanje på østkysten av Canada for å følge opp oljefunnet i Bay du Nord.

I tillegg formasjonstestes nå Repsol-opererte Seat-2 i blokk 33 i Campos-bassenget i Brasil etter at brønnen traff et hydrokarbon-bærende pre-salt-reservoar av god kvalitet, heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.