- Ser man på dagens bank- og kredittmarked tror jeg ikke det er noen risiko for at Stolt-Nielsen ikke skal kunne refinansiere den gjelden vi har de neste fem årene. Ting kan alltid forandre seg, men basert på dagens marked er vi i en veldig sterk stilling. Refinansieringen holder meg ikke våken om kvelden, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.

Finansdirektør Jan Chr. Engelhardtsen i Stolt-Nielsen trekker overfor TDN Finans frem at selskapet betalte en obligasjon på 300 millioner dollar i juni, tappet eksisterende obligasjoner og at de har finansiering for alle skipene de bygger i Kina. Selskapet har i tillegg 400 millioner dollar i likviditet.

- Vi har en fantastisk støtte fra bankene, understreker både konsernsjefen og finansdirektøren.

Utløper i januar

Selskapet har en rullerende kredittfasilitet på 450 millioner dollar som utløper i januar 2018, som de nå er ute i markedet for å fornye.

Selskapet vil øke denne til 650 millioner dollar og så ta inn refinansieringen av seks skip kjøpt for fem år siden som i dag er finansiert separat, med forfall i 2018.

- Vi er i en situasjon hvor vi har fått forpliktelser fra våre banker på over 700 millioner dollar på den fasiliteten og vil sluttføre denne i september, sier Engelhardtsen.

Når det kommer til refinansiering av terminalen i Singapore og to N43-skip starter denne prosessen i august.

- Basert på tilbakemeldingene vi har fått vil ikke denne refinansieringen være noe problem, sa Engelhardtsen under kvartalspresentasjonen.

Stolt-Nielsen håper at man har nådd bunnen innen container-virksomheten.

- Jeg tror at vår kostnadsstruktur og måten vi driver på gjør oss mer konkurransedyktige enn våre konkurrenter. Flere av konkurrentene taper penger i dagens marked, mens vi fremdeles tjener. Jeg tror at vi er kommet til et gulv, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.

Han understreker at lønnsomheten er god i segmentet selv om marginene har falt kraftig.

Bedre enn ventet

Stolt-Nielsen venter at tredje kvartal vil ligne mer på første kvartal enn på andre kvartal.

- Vi er heldige dersom tredje kvartal blir like bra som andre kvartal, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.

Han viser til at grunnen til at andre kvartal var bedre enn ventet var at selskapet hadde gode kvantumskontrakter (COA) å lene seg på, noe som gjorde at de kunne være mer selektive i valg av spotlaster.

- Hvis vi går tilbake til normalen vil jeg anta at tredje kvartal vil være mer på linje med første kvartal enn andre kvartal, sier han.

Av selskapets rapport for første kvartal fremgikk det at selskapet ventet at andre og tredje kvartal ville utvikle seg på linje med første kvartal.

 

Les også: Føler seg forsøkt korsfestet av Aftenposten-redaktør

Kleven verft får milliardkontrakt med Hurtigruten

Spår total kollaps av hele pengesystemet i verden

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.