Mandag ble det kjent at kjemikalierederiet Stolt-Nielsen Limited kjøper kjemikalietank-virksomheten til Jo Tankers og en joint venture-andel på 50 prosent for 575 millioner dollar (tilsvarende 4,85 milliarder kroner).

En mulig spin-off av Stolt-Nielsens kjemikalietankskip-virksomhet, Stolt Tankers, er en del av de strategiske mulighetene selskapet vurderer på lengre sikt.

- Det er muligheter som vi vil se på, men først må vi få avtalen med Jo Tankers på plass. Vi i Stolt-Nielsen vil se strategisk på om det er riktig for oss å gjøre Tankers til et enkeltstående selskap, det er noe vi vil vurdere, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.

Han understreker at Stolt-Nielsen alltid vil være største aksjonær i et eventuelt fisjonert selskap.

- Dette er ikke en beslutning vi har tatt, men det er en vurdering som vi gjør. Vi ser også på muligheten til å gjøre flere oppkjøp, selv om vi ikke har noen planer om det akkurat nå, sier konsernsjefen.

Konsernsjefen mener det vil være interessant for investorer å kunne delta i et rent kjemikalierederi, noe selskapet ønsker å lage en plattform for.

- Dette fordi vår shippingprofil er forskjellig fra andre selskaper, vi driver mer med industriell shipping som er ganske stabilt med lange kontrakter. Jeg tror det vil være interesse i markedet for å være med på en slik investering, sier han.

Selskapet ser muligheter for videre konsolidering i markedet, men dette må være med selskaper som har tonnasje og strategi som Stolt-Nielsen har.

Les også:

Asia i dag: Kjøper for 260 mrd. – med Brexit-rabatt

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dnPlus  (DN+)

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.