Ifølge en pressemelding fra Det hvite hus ringte Trump til Stoltenberg søndag og uttrykte sin «sterke støtte» til alliansen, men også krav om at de europeiske medlemmene må bidra mer. 

I løpet av samtalen skal Trump ha sagt seg villig til å møte ledere fra NATO-land i Europa i slutten mai. 

– Partene ble enige om å videreføre tett koordinering og samarbeid for å imøtekomme alle sikkerhetsutfordringene NATO står overfor, heter det i pressemeldingen.

Viktig å innfri forsvarsforpliktelsene

USA bidrar per i dag med betydelige ressurser i NATO-samarbeidet, og det er ikke første gang Trump påpeker at de andre medlemmene må spytte inn mer. 

– Lederne diskuterte hvordan de skal oppfordre alle NATO-allierte til å innfri sine forsvarsforpliktelser, står det videre.

I tillegg til NATO-møtet i mai snakket Stoltenberg og Trump også om mulighetene for en fredelig løsning på konflikten i Ukraina. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.