Under ettermiddagens pressekonferanse melder regjeringen at den starter et arbeid med å få en uavhengig utredning av sjøkabelalternativ på deler av traséen Sima- Samnanger

På pressekonferansen ble det klart at regjeringen står fast ved avgjørelsen om oppstart, men regjeringen bestemmer at man starter i motsatt ende, i Samnanger.

Kjøper seg tid
Dermed kan arbeidet med kraftlinje starte opp, mens man nedsetter et uavhengig ekspertutvalg som skal utrede sjøkabelalternativet på deler av strekningen på nytt.

Sjøkabelalternativet er uansett kun aktuelt på deler av strekningen, understreket Stoltenberg.

- Jeg mener at vi hadde et godt beslutningsgrunnlag, men jeg registerer at det har vært et unisont krav om en uavhengig utredning, sa olje- og energiminister Terje Riis- Johansen under pressekonferansen.

Ferdig 1. februar
Den uavhengige utredningen skal være ferdig 1. februar neste år og skal gjennomføre en grundig analyse av tekniske og samfunnsøkonomiske spørsmål knyttet til sjøkabelalternativ.

- Det har vært en god saksbehandling, som nå blir enda bedre, sa Stoltenberg. Statsministeren sa videre at sjøkabelutredningen er fra 2007, og at det dermed er mulig å få til en ny og forbedret utredning.

Regjeringen inviterte samtidig de berørte kommunene til samarbeid, for å finne løsninger i fjordarmene i forhold til estetikk.

Kan bli kostbart.
Med tanke på tidligere utredninger er det liten tvil om at justeringer og eventuell sjøkabel vil bli en betydelig fordyring av prosjektet, noe som også vil legge videre føringer på de senere prosjektene. Les mer om de nye planlagte prosjektene her: <b>Her kommer neste kraftlinje</b> .

- Det kommer til å bli bygd mange kraftledninger i Norge, det viktigste er at det blir gjort på en god måte, sa Stoltenberg under pressekonferansen.



Les også:

<b>Ber Stoltenberg tenke nytt</b>

<b>Stoltenberg drar til Hardanger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.