De første valgdagsmålingene mandag kveld tydet på en knapp rødgrønn seier, og slik ser det også ut når 99 prosent av stemmene er talt opp.

Med 99 prosent av stemmene opptalt viser SSBs prognose at de rødgrønne fortsetter i regjering med 86 mandater mot de borgerliges 83.

Da 98,5 prosent av stemmene var talt våget ikke statsminister Jens Stoltenberg å innkassere seieren.

Sterkt valg for Ap
– Det er viktig å fortsatt ta forbehold. For det er jo jevnt, sa Stoltenberg.

Når 98,5 prosent av stemmene er opptelt, viser prognosene at de rødgrønne får flertall med 86 mot 83 mandater. Med disse prognosene gjør Arbeiderpartiet et godt valg, og får 3 flere mandater inn på Stortinget.

– Vi hadde to mål for dette valget. Det ene var fortsatt rødgrønn regjering, det ser det ut til at vi klarer, men det er fortsatt ikke helt sikkert. Det andre var at Ap skulle gjøre et godt valg, og det er vi helt sikre på at vi har klart, sier han ifølge NTB.

Jensen ser mot 2013
Siv Jensen gratulerer Jens Stoltenberg med valgkampen.

- Vi må også ta et lite forbehold, men alt tyder på at de rødgrønne har vunnet valget. Dermed vil jeg gratulere Jens med en formidabel valgkamp, sier hun.

- Men Frp har gjort tidenes beste resultat i historien. Det vitner om at vi har de tøffeste velgerne, og at vi er vi er det største partiet på ikke-sosialistisk side. Nå må vi rette blikket mot neste valg, legger Jensen til ifølge VG Nett .

- Glad for at Høyre har gjort det bra
– Jeg tror den debatten også bidro til at mange kanskje var redd for at det kunne bli vanskelig å danne en borgerlig regjering. Det skygget også for mange viktige innholdsdebatter. Vi har jo også dårlig valgdeltakelse, og det synes jeg var leit, sa Erna Solberg, som tross alt var glad for sitt eget partis gode resultat.

– Jeg er jo glad for at Høyre har gjort det bra, sant! Distrikts-Høyre er tungt inne, og det er mange gledelige punkter, men det er selvfølgelig veldig leit at det glippet på oppløpet for en borgerlig regjering.

Stor lettelse for skuffet SV-leder
SV-leder Kristin Halvorsen så ut til å ta SV-tapet med fatning under partilederrunden på Stortinget, for fortsatt regjeringsdeltagelse er nok et godt plaster på såret.

– Det er en stor lettelse at det nå ser ut til at vi fortsatt får rødgrønn regjering. Vi føler at vi har en del av æren for det, og vi er klare for å fortsette og til å gå i forhandlinger med Sp og Ap, sier Halvorsen.

Når 98,5 prosent av stemmene er opptelt, viser prognosene at SV ligger an til å få 6,2 prosent av stemmene, og til å miste fire mandater på Stortinget. Partiet får med disse prognosene inn 11 mandater.

Halvorsen vil likevel ikke si at hun er misfornøyd med valgresultatet, men hun understreker at partiet har sine utfordringer.

– Mange ganger under valgkampen har jeg tenkt at «her står du og heier på meg, og så går du bort og stemmer på Ap.» Vi har fått godt gjennomslag for vår politikk i regjering, og vi bør se på hvordan vi skal sørge for å få det samme gjennomslaget i valg, sier hun ifølge NTB.

Tøff natt for Sponheim
En annen valgtaper er Venstres Lars Sponheim, som på valgkvelden proklamerte at han trekker seg etter det elendige Venstre-valget. Han ser også ut til å mangle 400 stemmer for å få fornyet stortingsplassen sin når 99,9 prosent av stemmene er talt opp i hjemfylket Hordaland.

– Det som har skjedd, og mye de siste dagene, er at det har gått en strøm fra Venstre mot Ap av frykt for et blått Norge, sa Sponheim i partilederdebatten valgnatten, ifølge NTB.

– De som har forlatt Venstre for å gå til det ytterste blå, de betyr ingenting, slo han fast.

En rekke twitrere lurte mandag kveld på om Lars Sponheim, som gikk over fjellet fra Vestlandet da han ble valgt inn på stortinget, nå ville ta beina fatt og vandre hjem igjen til Ulvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.