Hydro skulle kjøpe seg inn i et nytt selskap som skulle eie Aker ASAs majoritetspost på 50,1 prosent i Aker Kværner. Aker skulle ha aksjemajoriteten i det nye selskapet, skriver Finansavisen.

I dypeste hemmelighet
Røkke og Aker-ledelsen hadde siden oktober/november 2006 sammen med Hydro, med Eivind Reiten i spissen, forhandlet frem avtalen i dypeste hemmelighet.

Ifølge avisen garanterte Reiten at det fusjonerte Hydro/Statoil skulle ta avtalen videre. Aker fikk imidlertid snart etter kunngjøringen av Hydro-Statoil-fusjonen 18. desember beskjed om at avtalen av uklare årsaker ikke ble noe av.

-I etterkant er vi litt forundret over at dette ikke har latt seg realisere, gitt engasjementet vi har registrert for en slik løsning, også fra politisk hold. Vi har ikke fått noen klar begrunnelse for at dette stoppet opp, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker ASA til avisen.

Sondert
Finansavisen skriver at den har grunn til å tro at Aker-Hydro-avtalen har vært sondert med medlemmer av regjeringen, og har blitt møtt med velvilje.

De nye opplysningene stiller Aker ASAs aksjesalg i forrige uke i datterselskapene Aker Kværner og Aker Yards i et helt nytt lys, og signaliserer at Aker går videre langs sin egen vei for videre ekspansjon.




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.