Vel halvparten av velgerne svarer «nei» på spørsmål om de frykter høyere rente med en rød-grønn regjering etter valget. 40 prosent svarer ja. Det viser en meningsmåling Sentio har gjennomført for Klassekampen.

Høyere rente uansett?
Finansminister Per-Kristian Foss (H) har lovet høyere rente med en rød-grønn regjering enn om han selv får fortsette som finansminister. Finanspolitikerne fra Ap, SV og Sp protesterer, mens økonomene spår høyere rente uansett.

Ikke overraskende er velgerne på høyresiden mer bekymret enn velgerne til venstre.

Trygge
Åtte av ti SV- og Ap-velgere føler seg trygge på at renten ikke vil gå opp dersom det blir regjeringsskifte.

Senterpartiets velgere ser ut til å i minst grad ta konsekvensen av egen rentefrykt: Bare 66 prosent av Åslaug Hagas tilhengere svarer nei på spørsmålet om de frykter høyere rente med en ny regjering, mens hele 28 prosent frykter en renteøkning, ifølge Klassekampen.

Åtte av ti
Ikke overraskende er velgerne på høyresiden mest bekymret. Nesten åtte av ti Høyre-velgere, sju av ti Frp-velgere, og rundt to av tre KrF- og Venstre-velgere frykter et rentehopp hvis Jens, Kristin og Åslaug tar over.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.