Jeremy Hunt kom med uttalelsen på Twitter lørdag etter å ha snakket med Irans utenriksminister Mohammed Javad Zarif på telefon.

Hunt omtaler samtalen som konstruktiv.

– Jeg forsikret ham om at vår bekymring er skipets reisemål, og ikke oljens opprinnelse. Jeg sa også at Storbritannia vil sørge for at skipet blir løslatt hvis vi får garantier for at det ikke skal til Syria, skriver Hunt.

Ifølge Hunt skal Zarif ha svart at Iran ønsker å løse konflikten og at de ikke ønsker noen eskalering.

I en uttalelse på nettsidene til det iranske utenriksdepartementet sier Zarif at han ba Storbritannia om å løslate skipet raskt, ifølge Reuters.

Han sa også at Iran vil fortsette sin oljeeksport under alle omstendigheter.

Det var torsdag i forrige uke at britiske marinesoldater tok kontroll over den iranske supertankeren Grace 1 utenfor Gibraltar, på bakgrunn av mistanke om at den skulle frakte olje til Syria. Dette ville vært i strid med EU-sanksjonene mot Syria.

Iran mener USA står bak arrestasjonen av oljetankeren. USA har innført sanksjoner mot Iran med sikte på å ramme iransk oljeeksport.

Den iranske Revolusjonsgarden skal torsdag denne uken ha forsøkt å ta en britisk oljetanker i arrest i Persiabukta.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.