I juni holder Storbritannia folkeavstemning om hvorvidt landet skal bli værende i EU eller ikke. De fleste meningsmålinger viser at folket er delt, og at mange fortsatt ikke har bestemt seg.

Ifølge The Independent får statsminister David Cameron drahjelp på ja-siden av Obama. Den amerikanske presidenten deltar på en teknologimesse i Tyskland sent i april, og en kilde i den britiske regjeringen sier til avisen at Obama vil komme til London i forbindelse med den turen.

- Det ville vært ganske sjokkerende om han ikke ber velgerne om å bli i EU, sier kilden.

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken. På forespørsel fra nyhetsbyrået Reuters ville heller ikke Camerons administrasjon kommentere avisens opplysninger.

Obama har tidligere uttalt at han mener Storbritannia bør bli i EU om nasjonen vil beholde sin globale innflytelse. I et intervju med BBC i fjor sa han at EU har gjort verden tryggere og mer velstående, og at britisk EU-medlemskap «gir oss mer tillit til kraften i det transatlantiske samarbeidet».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.