Storbritannias statsminister David Cameron sier i en tale fredag morgen at han trekker seg som statsminister, etter at de endelige resultatene fra folkeavstemningen viste et flertall for utmeldelse av EU.

Cameron sier i talen at det ikke er riktig at han skal fortsette å styre landet og at han går av om tre måneder.

- Det britiske folkets vilje må respekteres, sier Cameron i talen foran statsministerboligen i 10 Downing Street i London litt over klokken ni norsk tid ifølge TDN Finans.

- Jeg var helt klar om min tro på at Storbritannia er sterkere, tryggere og har det bedre innenfor den europeiske unionen. Og jeg gjorde det klart at folkeavstemningen var om dette alene, ikke om fremtiden for enkeltpolitikere, inkludert meg selv.

- Det britiske folk har gjort en meget klar beslutning om å ta en annen retning og av det følger det at jeg mener landet trenger nytt lederskap for å ta det i denne retningen.

- Dette er ikke en beslutning jeg har tatt lett på. Men jeg tror at det er i nasjonal interesse å ha en periode med stabilitet og deretter det nye lederskapet som nå trengs, sier Cameron ifølge The Guardian.

- Vi bør ta sikte på å ha en ny statsminister på plass innen partikonferansen i oktober, opplyser Cameron ifølge Financial Times.

Ifølge TDN Finans vil samtalene med EU om en utmeldelse først vil starte når landet har fått en ny statsminister.

Ifølge The Guardian avsluttet Cameron talen med å si:

- Jeg elsker dette landet og det har vært en ære å tjene det.

LES OGSÅ OM:

Toppmosjonistenes hjerter blir syke: Risikosport d2Plus (DN+)

Kristian Siem (67) ba britenes stats­minister om å legge frem en plan for reform av EU innenfra. Investoren er redd for at irritasjon over byråkrati sender britene ut av unionen. Ga EU-råd til Cameron dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen. (DN+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.