Britisk politi konsentrerer seg om den mistenktes angivelige bånd til høyreekstremisme i etterforskningen av motivet for drapet på Labour-politikeren Jo Cox.

– Dette ser ut til å være et isolert, men målrettet angrep på Jo, sier fungerende politimester Dee Collins i West Yorkshire til pressen fredag.

Britisk antiterrorpoliti bistår i etterforskningen, opplyser hun og påpeker at også 52-åringens psykiske helse er et klart etterforskningsspor. I tillegg prioriterer politiet å etterforske meldingene om at den mistenkte har forbindelser til høyreekstremister.

– Det sporet vil hjelpe oss med å etablere motivet for angrepet, sier Collins.

Skal avhøres

Ifølge Reuters sier politiet i West Yorkshire fredag at Cox var offer for et målrettet angrep. Hun ble knivstukket og skutt på åpen gate i sin egen valgkrets i landsbyen Birstall i Nord-England tidlig torsdag ettermiddag.

En 52 år gammel mann, som i britiske medier er identifisert som Thomas Mair, ble kort tid senere pågrepet ved åstedet. Han er ennå ikke blitt siktet, men Collins opplyser at han har gjennomgått legeundersøkelse. Legene har erklært at han er i stand til å bli avhørt av drapsetterforskerne.

EU-tilhenger

41 år gamle Jo Cox ble valgt inn i Parlamentet for Labour i fjor. Hun tilhørte venstresiden i partiet, og var blant annet kjent for sin kamp for flyktningers rettigheter og mot britisk krigføring i Syria.

Cox var også en sterk tilhenger av fortsatt EU-medlemskap. (©NTB)

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Disse fondene har best avkastning: Her er årets beste fond dn+ (+)

Truer Oslo som internasjonalt knutepunkt: Passasjeravgift truer rullebane dn+ (+)

Sjeiker følte seg lurt av norsk investor: Kjøpte rigg for 40 millioner, solgte til sjeiker for 230 mill dn+ (+)

- Anbefalt av DNtv:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.