– Denne fiendtlige handlingen er ikke heldig for forholdet mellom de to landene, og den vil få følger, skriver ambassaden på sin Facebook -side.

– Det er en svært rar linje som er valgt av de norske myndighetene som vanligvis skryter av sin respekt for folkeretten. Det er vanskelig å ikke få et inntrykk av at Norge har støttet en fremmed provokasjon etter press utenfra, noe som er beklagelig.

De svært krasse kommentarene kom etter at Norge meldte at de utviser en russisk diplomat. Med utvisningen av én diplomat fra den russiske ambassaden i Oslo kom antall utvisninger på verdensbasis opp i 110.

Norge var det nittende landet som mandag kunngjorde utvisninger av russiske diplomater som en reaksjon på nervegassangrepet i Salisbury, der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet med nervegift 4. mars.

Russland har avvist all befatning med forgiftningen, et budskap som gjentas av den russiske ambassaden i Norge:

– Det er åpenbart at disse beskyldningene er absurde. Selv det minste av bevis for et russisk «spor» finnes ikke i drapsforsøket i Salisbury mot de russiske statsborgere S. Skripal og hans datter. Det eneste «argumentet» er påstander i den britiske etterforskningen som man «tror på».

(©NTB)(Vilkår)

Slik oppleves et snøskred
Skumle skredforhold over det meste av landet. Unngå dette.
01:23
Publisert: