I London kjemper Khan om velgernes gunst mot De konservatives ordførerkandidat Zac Goldsmith. Både valgeksperter og veddemålsselskaper mener Khan er favoritt til å bli storbyens neste ordfører etter Boris Johnson. Khan blir også i så fall byens første muslimske ordfører.

Ordførervalget i London torsdag er ett av mange lokal- og regionalvalg som holdes i England. Innbyggerne i Skottland, Wales og Nord-Irland går også til urnene torsdag.

Det er ventet at valget ikke vil slå særlig bra ut for Labour. Vanligvis er det slik i Storbritannia at opposisjonspartiene går fram under lokal- og regionalvalg, som et resultat av at velgerne straffer den til enhver tid sittende regjeringen. Men denne gang er Labour under ledelse av venstreorienterte Jeremy Corbyn blitt splittet, og partiet har i tillegg fått gjennomgå den siste tiden på grunn av bråk om påstått antisemittisme innad i partiet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.