Dermed ventes ikke et endelig resultat i det britiske parlamentsvalget før senere fredag, eller muligens lørdag, ifølge britiske medier.

Det første resultatet i valgdistriktet ble kjent ved 2-tiden natt til fredag. Det var meget tett, og derfor ble det bedt om en omtelling. Ifølge BBC var det ved siste tellerunde 35 stemmer som skilte Labour og De konservative. Dermed ble det bedt om en ny opptelling. Tony Redpath, som er ansvarlig ved stemmelokalet, sier den neste omtellingen er satt på pause for å sikre valgfunksjonærene noen timers hvile.

De konservative står tradisjonelt sett sterkt i Kensington, men det var samtidig et av de områdene som stemte mot brexit med størst margin.

Dersom Theresa May får en vanskelig høst i Underhuset, kan det ende med nyvalg, mener Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad.

Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad, her utenfor et valglokale i sentrum av Edinburgh.
Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad, her utenfor et valglokale i sentrum av Edinburgh. (Foto: Henden, Harald/VG/NTB scanpix)

– Dersom Theresa May ikke får gjennom saker knyttet til brexit-forhandlingene og viktige innenrikspolitiske saker, har hun ikke noe annet valg enn å utlyse nyvalg, sier Mustad.

Theresa Mays konservative parti mistet sitt flertall i Parlamentet, og skal nå være i samtaler med det nordirske unionistiske partiet DUP for å sikre seg støtte.

– Det er ukjent farvann og det er et spørsmål hva det kan få å si for brexit-forhandlingene, sier Mustad.

Han tror Theresa May kommer til å sitte trygt de neste ukene og månedene.

– At Det konservative partiet nå gir henne sjansen til å rydde opp selv, er et tegn på at det ikke står noen andre klare til å overta. Men vi får se hvor lenge hun blir sittende. Og det kan som sagt også ende i nyvalg. Det er flere og flere her borte som nå spekulerer i det, sier Mustad, som er i London for å følge valget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert: