En investorgruppe bestående av dagligvarebaron og Norgesgruppen-eier Johan Johannson, Dressmann-brødrene Petter og Marius Varner, og hotell-eier Petter Stordalen tar over kjøpesenterselskapet Sektor Gruppen for i overkant av syv milliarder kroner, ifølge en melding torsdag.

- Fremtiden ser lys ut for norsk konsum, detaljhandel og for kjøpesentre særskilt. Dette blir på mange måter som å komme hjem ettersom jeg var medeier i Sektor Eiendomsutvikling for snart ti år siden. Jeg vet at Sektor Eiendomsutvikling er et veldrevet selskap med en god historikk og en sulten ledelse, som også representerer kontinuiteten i selskapet. Med en solid kapitalbase i ryggen ligger alt til rette for en spennende videreutvikling av selskapet, sier Petter A. Stordalen som også blir ny styreleder.

- En finansiell investering
Johan Johannson ser ikke for seg en aktiv rolle, tross i at han blir største aksjonær.

- Dette en finansiell investering for oss. Når Sektor Gruppen i tillegg driver med handelsbeslektet virksomhet, som er vår kjernekompetanse, mener vi dette både er en spennende og riktig investering, sier Johannson.

Kleskongen Marius Varner søker eksponering mot fast eiendom.

- For oss som har hele vår kjernevirksomhet i detaljhandel innen mote og tekstil er det riktig å ha noen investeringer også innenfor fast eiendom. Når vi nå velger å investere i kjøpesenterbransjen er det fordi dette er en bransje vi mener å ha en del kunnskap om, og fordi vi opplever Sektor Gruppen som ett spennende og veldrevet selskap, sier Varner.

Oppkjøpsfond blir med videre
Selger er det svenske private equity-selskapet Niam, som blir med videre med en eierandel på 27,5 prosent.

Eierfordelingen i det nye eierselskapet Sektor Holding AS er ellers 31 prosent for Joh. Johannson AS, 27 prosent for Varner Invest AS og 14,5 prosent for Stordalen-eide Home Invest AS.

Sektor Gruppen eier 13, leier 2 og forvalter 11 kjøpesentre gjennom sitt heleide datterselskap Sektor Eiendomsutvikling.

Med 15,7 milliarder kroner i årlig omsetning gjennom de 26 sentrene er Sektor Eiendomsutvikling Norges nest største kjøpesenterselskap.

Dagens Næringsliv skrev den 29. september i år at Stordalen & Co. vurderte comeback i kjøpesenterbransjen ved å kjøpe sentrene som er eid og forvaltet av Sektor Eiendom.

Arctic Securities har vært finansiell rådgiver i transaksjonen.

Les også:
Petter Stordalen satser stort i den svenske fjellheimen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.