Aker Solutions har informert sine ansatte om at selskapet må gjennomføre store bemanningsreduksjoner. Totalt kan det bli snakk om 650 stillinger, rundt 270 av disse i Norge. 

Det Kjell Inge Røkke-deleide selskapet leverer produkter og tjenester for olje- og gassindustrien over hele verden.

Det var bransjenettstedet offshore.no som først omtalte saken. Selskapet har bekreftet kuttene overfor DN. 

Vedvarende markedsnedgang

– Vi har i dag informert våre ansatte om behovet for å redusere arbeidskapasiteten ved enkelte lokasjoner. Omtrent 650 stillinger, hovedsakelig i Norge, Storbritannia og India kan bli berørt, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions til DN. 

Kommunikasjonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions.
Kommunikasjonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions. (Foto: Thomas Haugersveen)

Hun opplyser at kuttene vil kunne påvirke om 270 stillinger i Norge, deriblant 170 stillinger på selskapets Subsea-services anlegg på Ågotnes og rundt 100 stillinger ved selskapets verft i Egersund.

– Justeringene gjøres på grunn av den vedvarende markedsnedgangen og som en del av en global omorganisering som startet i november for å styrke selskapets konkurransekraft, sier Nooryani. 

Store effektiviseringsplaner

Da Aker Solutions i fjor høst presenterte sine kvartalsresultater opplyste Aker Solutions at det da var foran skjema med tanke på effektivitetsforbedringsprogrammet som har som mål å bedre effektiviteten med minst 30 prosent innen utgangen av 2017.

Den gang ventet selskapet et bedret marked i 2017. 

«Det er noen tegn til bedring, primært innen modne felt, i takt med forventninger om at oljeprisene vil stabiliseres på et høyere nivå i 2017.», skrev selskapet i forbindelse med kvartalstallene i oktober. 

Aker Solutions har rundt 15.000 ansatte, og har vært gjennom store nedbemanninger etter at oljeprisfallet slo inn i 2014. I fjor varslet at opp mot 1500 stillinger ryker. Selskapet reduserte kapasiteten med 1000 stillinger i 2015, hvorav halvparten i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.