Oslo Børs endte i positivt terreng onsdag etter å ha startet dagen i rødt. Til slutt endte hovedindeksen opp 0,6 prosent. I løpet av den siste uken har indeksen steget 6,6 prosent.

I løpet av samme periode har livselskapet Storebrand steget hele 15,7 prosent. Onsdag steg aksjen 4,2 prosent.

Oppkjøp?
Selskapet får mye oppmerksomhet i forbindelse med den kommende børsnoteringen av Gjensidige Forsikring og aksjen har steget over ti prosent den siste uken. Analytiker Matti Ahokas i Handelsbanken Capital Markets mener Gjensidige har klare insentiver for å ta grep vedrørende sin eierandel i Storebrand.

- Når Gjensidige børsnoteres vil markedet sannsynligvis sette en rabatt på denne aksjeposten, slik det har for vane å gjøre med denne type poster. Dette gir Gjensidige klare insentiv til å enten selge seg ned eller fusjonere med Storebrand for å frigjøre verdier, sier han til TDN Finans.

Ahoka mener spørsmålet om eierandelen i Storebrand garantert har blitt flittig diskutert i forbindelse med Gjensidige sine presentasjoner i investormiljøet og at dette bidrar til å sette fokus på Storebrand-aksjen. Selv har han mest tro på en fusjon av selskapene.

- Jeg ser store synergier ved en sammenslåing. En fusjon, som selskapene har diskutert tidligere, er den mest sannsynlige løsningen, sier Ahoka og oppsummerer:

- Alle skjønner at det å sitte med en post på 24 prosent ikke er en ønskelig situasjon. De må selge seg ned eller ta grep for å fusjonere virksomhetene.

Tviler på oppkjøp
Analytiker Bengt Kirkøen i Fondsfinans ser også en fusjon som det mest sannsynlige utfallet.

- Jeg er tvilende til oppkjøp, men tror på en fusjon som kan krydres med kontanter, sier han til TDN Finans.

Kirkøen er positiv til inntjeningen i Storebrand fremover og sier selskapet vil dra nytte av høyere rentenivå fremover, selv om høyere renter i første omgang har negativ innvirkning på aksjemarkedet.

- Storebrand er underpriset. Inntjeningsbildet ser greit ut og selskapet er et oppkjøpscase, men det handles til bokført verdi, sier Kirkøen.

Fondsfinans har en kjøpsanbefaling på Storebrand og et kursmål på 57 kroner pr aksje.

Storebrand endte opp 4,2 til 41,59 kroner og ble omsatt for 231 millioner kroner

Alu-hopp
Aluminiumsprisen har steget markert onsdag formiddag, og aluminiumsprodusenten Norsk Hydro NHY snudde opp etter å ha startet med nedgang.

Nomura er i en ny analyse positive til de grepene Norsk Hydro har tatt for å komme ned på kostnadskurven. Vanskelige markedsforhold innen aluminiumssektoren generelt gjør imidlertid at meglerhuset har en nøytralanbefaling på selskapet.

Hydro steg én prosent til 39,64 kroner. Aksjen ble dagens nest mest omsatte med 696 millioner kroner.

- Kjøp Cermaq
First Securities gjenopptar dekningen av oppdrettsselskapet Cermaq CEQ med en kjøpsanbefaling og setter kursmålet til 100 kroner pr aksje, som innebærer en oppside på rundt 15 prosent.

Meglerhuset mener selskapet er i en utmerket posisjon til å dra nytte av den stramme markedsbalansen for atlanterhavslaks samt gjeninnhentingen innen lakseoppdrett i Chile.

First mener selskapet vil klare å veie opp for lavere laksepriser i 2011 med høyere volum. For 2010 ventes ebitda på 1.571 millioner, stigende til 1.624 millioner i 2011.

”De gode markedsforholdene fremover vil resultere i sterk kontantstrøm som muliggjør vekstskapende investeringer, ytterligere styrking av balansen og solide utbyttebetalinger”, heter det.

Cermaq CEQ endte opp 0,9 prosent til 87,25 kroner, omsatt for 14 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,64 prosent til 422,10 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for tilsammen 7,2 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.