JP Morgan Cazenove og Pareto Securities mener meldingen Storebrand sendte ut torsdag kveld er støttende for selskapets utbyttekapasitet.

«Mens vi og konsensus ikke anslår utbytte i 2015-estimatene, erkjenner vi at sannsynligheten for et utbytte er økt etter meldingen», skriver JP Morgan-analytikerne.

Storebrand har gjennomført flere tiltak som en del av selskapets langsiktige tilpasning til Solvens II. Samlet sett ventes det at tiltakene styrker solvensen med rundt 15 prosentpoeng i fjerde kvartal.

Lest mer:  Storebrand løfter viktig nøkkeltall

Solvens II er et EU-regelverk som ble innført fra nyttår og som har som mål å gjøre forsikringsselskapene mer solide. Solvensmargin er en beregning av selskapets evne til å dekke sine forpliktelser gjennom bruk av løpende inntekter eller egenkapital.

Venter økt resultat

Estimert solvensmargin per fjerde kvartal vil være rundt 160 prosent med overgangsregler og rundt 120 prosent uten overgangsregler, som er om lag ti prosentpoeng over Pareto Securities' tidligere estimat, og over 30 prosentpoeng høyere enn påkrevet for utbetaling av utbytte, skriver Pareto-analytikerne.

Alt annet likt så bør endringene øke Storebrands resultat per aksje med 13 prosent for 2016 og med fem prosent for 2017, i henhold til Pareto-estimater, som imidlertid legger til estimert porteføljeavkastning blir redusert fremover, noe som gjør at det i sum blir begrenset endringer i resultatestimatene for 2016-2017.

Pareto-analytikerne viser til at skatte- og modelleringseffekter bedrer Storebrands kapitalposisjon, noe som er positivt. De estimerer at Storebrand vil betale ut et «symbolsk» utbytte på 0,10 kroner pr aksje for 2015.

Pareto fastholder sin kjøpsanbefaling på Storebrand og oppjustere kursmålet til 45 kroner fra tidligere 44 kroner. JP Morgan har en nøytralanbefaling på Storebrand med kursmål 38,20 kroner.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Asia i dag: Sjokkmelding fra Japan

Gjorde narr av fraværende Trump i republikaner-debatt

Amazon skuffer stort

Se DNtv: Denne sprøyten skal hindre at helsepersonell stikker seg selv

Denne sprøyten skal hindre at helsepersonell stikker seg selv
Nå prises det norske selskapet bak oppfinnelsen til 426 millioner kroner. Se eksperten på Rikshospitalet demonstrere forskjellen og forklare hvorfor faren halveres.
01:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.