Forvaltningsretten i Stockholm har i dom den 9. desember nektet Storebrands datterselskap SPP retten til å inkludere ansvarlig lån på 700 millioner svenske kroner i kapitalbasen, opplyser Storebrand i en melding onsdag.

Selskapet viser til at dommen kommer i forbindelse med en anke fra SPP mot en avgjørelse som er utstedt av den svenske Finansinspektionen (FI) 5. desember 2014, der FI nektet tillatelse til å inkludere det ansvarlige lånet i kapitalbasen.

«Lånet er i dag ikke innregnet i kapitalbasen og vil derfor ikke påvirke konsernets nøkkeltall under Solvens I-regelverket», skriver Storebrand.

Selskapet skriver videre at dommen innebærer at lånet, inntil videre, ikke vil inkluderes i kapitalbasen under Solvens II-regelverket.

Isolert effekt av lånet er om lag to prosentpoeng på solvensmarginen under Solvens II. Storebrand Gruppen rapporterte et Solvens II-estimat på 146 prosent pr tredje kvartal 2015.

«Storebrand-konsernet vil analysere dommen før en beslutning om en eventuell anke finner sted», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Aksjonærkamp løftet gassrederi

Hun blir styreleder i Norges største forlagshus

Facebook fjerner apper og legger ned avdeling

Se DNTV: Britene gleder seg over billige norske juletrær

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert: