Aksjekursene fortsatte å falle på børsene i Asia torsdag morgen, etter nok en svart dag på Wall Street onsdag.

Markedene faller markert på fortsatt bekymring for kredittmarkedene, og Asia ser ut til å få sin kraftigste nedgang så langt i år. Nedgangen er ledet av finanssektoren.

Igår falt Oslo Børs nesten to prosent , og børsutviklingen ute vil prege handelen hjemme også torsdag.

Ned tre prosent
Den japanske Nikkei 225-indeksen falt med over tre prosent til under 16.000 poeng, for første gang på ni måneder. Hongkong-børsens Hang Seng-indeks falt 2,5 prosent da børsen åpnet torsdag.

I Australia falt aksjekursene med fem prosent etter formiddagens handel, mens panikksalg på børsen i Sør-Korea i morgentimene ga et kursfall på over seks prosent.

Også på Shanghai-børsen falt kursene, med 1,34 prosent. Analytikere mener kursfallet delvis reflekterer nedgangen på nabolandenes markeder, delvis er en ren teknisk justering.

Pøser inn penger
Den japanske sentralbanken kunngjorde torsdag at den tilfører kredittmarkedet 400 milliarder yen, vel 20 milliarder kroner.

Nedgangen på de asiatiske børsene settes i sammenheng med den negative utviklingen i USA, der de to ledende aksjeindeksene Dow Jones og Nasdaq falt med henholdsvis 1,3 og 1,6 prosent onsdag.

Problemene med misligholdte boliglån i USA og bekymring over den økonomiske utviklingen i USA ligger bak uroen på aksjemarkedene. (©NTB)

Følg utviklingen på Oslo Børs på DN Finansfra klokken 09:00.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.