Den nettbaserte kredittkortbanken Bankia Bank ble startet i 2001, og oppnådde i løpet av kort tid lønnsomhet.

Nå selges banken for 435 millioner kroner, eller 65,18 kroner per aksje. Det betyr solid gevinst for investorene, som i tillegg får et utbytte på 4,40 kroner per aksje før overtakelse.

Kjendiser i pluss
Christen Sveaas, Stein Erik Hagen og Einar Nagell Erichsen, Vibeke Nagell Erichsen, Bryn. Skaugen, Ole Gunnar Selvaag - investorkjendisene florerer på aksjonærlisten.

De fleste har vært med fra starten av, og ga 20 kroner aksjen. Nagell Erichsen-søskenene og Selvaag kan innkassere over 40 millioner kroner hver, med eierandeler på rundt ti prosent.

Christen Sveaas har i overkant av 18 prosent av aksjene i Bankia, og får dermed over 78 millioner kroner av salgssummen.

Bankens styre har forhandlet frem og anbefaler budet fra spanske Santander, og selskapet har forhåndsaksept på over 75 prosent av aksjene.

Vil viderføre i Norge
- Dette er en god industriell mulighet for banken. Bankia vil stå med en solid eier i ryggen og være enda bedre rustet for videre ekspansjon, sier styreformann Bjørn Elvestad til dn.no.

Også administrerende direktør Christina Åhlander ser positivt på oppkjøpet. Hun vil fortsette å lede den lille banken.

- Dette er organisatorisk veldig spennende. Vi får inn en industriell aktør som vil utvikle oss, de ansatte og organisasjonen, sier hun.

Bankia har 104.000 kunder og fikk et overskudd etter skatt på 28,2 millioner kroner i 2004.

Satser på forbruksfinansiering
Santander Consumer finance satser på forbruksfinansiering, og eier fra før Elcon Finans, som er stor på bilfinansiering. Bankia er en nisjebank innen kredittkort.

Santander har søkt konsesjon og er avhengig av å få innvilget denne før kjøpet kan gjennomføres. Det ventes å skje i løpet av april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.