Carnegies resultater ser på papiret så langt bedre ut enn de egentlig var.

Bortgjemte tap, oppblåste opsjonsverdier og et sterkt kritisert bonusnivå til ansatte. Det var duket for storbråk og sur musikk da Carnegie kalte sammen til ekstraordinær generalforsamling i det ærverdige konsertlokalet Nalen i Stockholm torsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Blåste opp verdier
I midten av mai ble det avslørt at ansatte ved Carnegies hovedkontor i Stockholm skal ha blåst opp verdien på meglerhusets aksje- og opsjonsportefølje med tilsammen 630 millioner svenske kroner.

I Sverige sammenlignes saken nå med skandalene i Trustor og Skandia.

På toppen av saksagendaen torsdag sto derfor spørsmålet om meglerhusets ansatte likevel skal få beholde sine millionbonuser i år.

Bonuskutt hos ledelsen
På bakgrunn av de oppblåste verdiene skal det også ha blitt utbetalt nesten et par hundre millioner svenske kroner i resultatbaserte bonuser til ansatte.

Etter massivt press har ledelsen i Carnegie sagt seg villig til å kutte ned på sine bonuser for 2007 med sammenlagt 70 millioner svenske kroner. Toppsjef Stig Vilhelmson vil imidlertid at øvrige ansatte skal få beholde sine bonuser i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.