Da Steinar Jørgensen Olsen startet sitt foretak hadde han to utgangspunkter: han ville produsere enkle friluftklær for hverdagsbruk og foretaket skulle gjennomsyres av sosialt ansvar både nasjonalt og utenlandsk.

Nå tar Stormberg det første steget mot utenlandsk virksomhet. Det gjør de ved å åpne en klesbutikk i Malmös nye kjøpesenter Emporia, i Sverige, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Ifølge Dagens Industri solgte foretakets egeneid og franchiseeid butikker klær for 600 millioner kroner i fjor. I tillegg tronet de i undersøkelsen RepTrack 2012 som måler omdømmet til Norges mest synlige bedrifter.

Les mer her: Dette er Norges mest likte bedrifter

Lojale medarbeidere

I Norge er det sosiale ansvaret tydeligst i rekrutteringen. En fjerdedel av Stormbergs ansatte er personer som har store vanskeligheter med å komme inn i arbeidsmarkedet - kriminelle, tidligere rusmisbrukere, personer med fysiske eller psykiske sykdommer.

Jørgensen Olsen sier til Dagens Industri at det er denne satsingen som har gitt dem lojale medarbeidere.

- I Sverige har vi allerede vært i kontakt med Arbetsförmedlingen og kriminalverden, sier han til avisen.

Hard konkurranse

Konkurransen på det svenske sportsmarkedet er steinhardt, men Stormberg-gründeren tror at friluftsklær i det lavere prissegmentet kommer til å appellere til svenskene.

- De fleste kundene drar ikke på antarktisekspedisjon eller bestiger Himalaya. De vil, akkurat som jeg, ha enkle friluftsklær som man kan ha på familieturen, sier Jørgensen Olsen.

Les også:

Stresstestet sin egen bedrift

Søkkrik på turklær (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.