Olsen sa i september at han vil ansette én flyktning i hver av Stormberg-butikkene. Så langt har 13 flyktninger fått jobb hos den kjente gründeren, skriver Aftenposten. Denne uken besøkte integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) Stormbergs hovedkontor, og Olsen leverte en ønskeliste med tiltak som kan gjøre det lettere å ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet.

Turtøysjefen ber staten bidra med halve lønnen til personer som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år, samt å sløyfe arbeidsgiveravgiften for denne gruppen og for medarbeidere under 30 år.

– Dette vil føre til lavere arbeidsgiveravgift for det offentlige, men det vil også føre til lavere trygdeutbetalinger siden flere kommer i jobb. En god del av dem som i dag lever som passive stønadsmottakere, vil få muligheten til å komme ut i arbeid, sier Olsen til avisen.

Listhaug sier hun synes det er spennende å få nye forslag, men kunne ikke gi noen løfter.

– Dette er noe vi vil se på i forbindelse med integreringsmeldingen. Men det er klart at vi må se på den totale økonomien i dette, sier Frp-statsråden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Vil ha syke på jobb


Valutasmell for Stormberg

Stormberg flytter ikke nettbutikken ut av landet