Overskuddet før skatt for turtøyprodusenten Stormberg, med hovedkontor i Kristiansand og med tilsammen 53 butikker over hele landet, ble kraftig redusert fra tett innpå 50 millioner kroner i 2013 til syv millioner kroner i fjor.

Årsaken var i all hovedsak svekkelsen av den norske kronen mot amerikanske dollar utover høsten ifjor.

Stormberg kjøper klær produsert i Kina - og betaler i dollar. Inntekene er i all hovedsak er i norske kroner.

- Krevende periode

Finansregnskapet for Stormberg-konsernet gikk fra pluss 17 millioner kroner i 2013 til minus 23 millioner kroner ifjor.

- Siste del av fjoråret var en krevende periode, hvor kronen svekket seg kraftig mot dollaren. Svekkelsen av den norske kronen har ført til betydelig økning av våre valuta- og innkjøpskostnader.  Vi brukte derfor vinteren og våren til å tilpasse driften til et nytt kostnadsbilde, og grepene vi har gjort ser ut til å bidra godt i 2015, skriver Stormberg-eier Steinar J. Olsen i en epost.

Samtidig viser han til at veksten i Stormberg fortsatt er god med pluss 17 prosent mens sportsbransjen totalt sett hadde en vekst på 5,2 prosent.

- Og driftsresultatet før finanskostnader er 30 millioner mot 33 millioner året før, skriver han.

Lagt ned i Sverige

Ifølge Olsen er veksten størst i selskapets nettbutikker.

- I fjor økte omsetningen i den svenske nettbutikken med 60 prosent, den norske nettbutikken med mer enn 20 prosent og de norske butikkene økte samlet med over 29 prosent. Samtidig fikk vår finske nettbutikk god mottagelse etter lansering juni 2014, skriver Olsen.

Samtidig sliter Stormberg i Sverige og har nå lagt ned fire butikker der.

- Svake tall i de svenske butikkene var med på å tynge årsresultatet. Nedleggelse av disse fire butikkene vil også være med på å gi oss bedre resultat dette året, skriver Olsen.

Stormberg Group as (konsern)

 

Les også:
Derfor har London-turen blitt betydelig dyrere

Det norske vurderer rettssak etter Sverdrup-fordeling

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.