Flere ganger har det vært spekulert i om den populære Oslo-politikeren skulle inn i Høyre/Frp-regjeringen.

Fabian Stang ble ikke statsråd, men for to uker siden tok statsminister Erna Solberg kontakt og ville ha den tidligere ordføreren inn som statssekretær.

Motsetninger

- Statsministeren spurte meg om jeg var villig til å ta en vakt på et veldig viktig og krevende område. Og det gjøre jeg mer enn gjerne når hun spør, sier Fabian Stang og legger til:

- Det er vel det området i norsk politikk hvor det tilsynelatende er størst motsetninger i befolkningen. Det blir spennende å se om det er mulig å få til en saklig asyl- og innvandringsdebatt og prøve å skape større forståelse for hverandres standpunkter, sier Stang.

Han sier det blir veldig spennende å jobbe for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

- Jeg synes hun har vært veldig klar og god som statsråd for dette feltet.

- Og du skal vær «good boy», mens hun er «bad girl» i innvandringspolitikken?

- Nei, nei. Vi får håpe at vi kommer til å være «good» begge to, sier Stang.

- Men hun er vel kjent for å stå for en streng asylpolitikk?

- Jo, da. Og jeg er veldig på linje med statsråden her. Det skal være en streng, men rettferdig asylpolitikk. Det mener jeg er av helt avgjørende betydning, sier Stang.

Stortinget

Fabian Stang er også med kampen om en fast plass på stortingsbenken etter 2017-valget for Oslo Høyre.

Stang forteller at han har vært i samtaler med nominasjonskomiteen i oslopartiet og han vil være en av kandidatene til Stortinget når fylkeslaget senere sender ut en liste for uravstemningen blant medlemmene.

Fabian Stang var ordfører i Oslo i flere perioder. Han er nettopp kommet tilbake etter å ha vært langtidssykmeldt etter sist kommunevalg. Han har selv stått frem og snakket om sin depresjon.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: