Saken oppdateres!

I mai ble det klart at Eidsivating lagmannsrett hadde forkastet anken fra påtalemyndighetene, som ønsket et strengere straffenivå for Keshvari. Den gangen ble han dømt til syv måneders fengsel.

Påtalemyndighetene så seg imidlertid ikke fornøyd med utmålingen av straffen, og anket saken nok en gang. Nå viser en fersk dom fra høyesterett at Keshvari får en fengselsstraff på elleve måneder – fire måneder mer enn hva tingretten og lagmannsretten kom frem til.

«Håper saken er ute av verden»

Det var Aftenposten som i 2018 avslørte at Keshvari hadde fått utbetalt penger for å dekke en rekke reiser som ikke har funnet sted. Tingretten og lagmannsretten la begge til grunn at Keshvari hadde tilegenet seg 450.000 kroner på urettmessig vis.

I september 2019 ble det klart at Keshvari hadde betalt 450.000 kroner tilbake til Stortinget.

Påtalemyndighetene ba i utgangspunktet om ett år og seks måneders fengsel for Keshvari, som var siktet for, og har innrømmet, grovt bedrageri.

Da lagmannsrettens dom falt, ga Keshvaris advokat John Christian Elden uttrykk for at han var fornøyd med at anken ble forkastet.

– Nå håper vi saken er avsluttet, skrev Elden i en tekstmelding til DN.

Slik gikk det altså ikke. Da det ble klart at Høyesterett skulle behandle saken, sa Elden følgende:

– Det er uheldig at han ikke har fått sone ferdig for lengst ved at dette drar ut i tid. På den annen side kan Høyesterett nå få muligheten til å redusere straffen ned på et normalt nivå for denne typen lovbrudd, skriver hans forsvarer John Christian Elden i en SMS til DN fredag.

Beklaget i retten

Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren beklaget overfor Stortinget og det norske folk da han kom med en uforbeholden tilståelse i tingretten i 2019. Saken gikk som en såkalt tilståelsessak, som innebærer en forenklet rettsprosess, skrev NTB i fjor.

– Jeg har ikke vist meg tillit verdig, uttalte 38-åringen i retten.

Keshvari sa også at han nå vil ta fullt ut konsekvensene av sine valg og har derfor trukket seg fra alle politiske verv. Han har også meldt seg ut av Fremskrittspartiet.

– Selv om dette er en av de mørkeste, tyngste og mest skambelagte dagene i mitt liv, så er det også en viss lettelse i det å kunne å gjøre opp for meg, sa Keshvari i retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.