– Foreløpig har vi god kontroll. Men vi er ikke i mål, og det vil nok få noen konsekvenser for Stortingets program fram mot jul, sa  finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) overfor NTB på vei inn til et nytt forhandlingsmøte mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og samarbeidspartiene Venstre og KrF tirsdag ettermiddag.

I praksis betyr det at finansdebatten ikke blir avholdt som planlagt 26. november. Ny dato er ifølge TV 2 onsdag 2. desember.

Andre på rad

Tidsnøden la likevel ikke noen demper på humøret til de fire finanspolitikerne før tirsdagens møte.

– Det ser ikke ut til at det er noen dramatikk i dette, ikke foreløpig i hvert fall, sa Syversen.

– Av hensyn til de andre partiene på Stortinget bør vi prøve å bli enige i løpet av denne uken, sa Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik til NTB.

God tone

Heller ikke statsminister Erna Solberg (H) gir uttrykk for bekymring for at forhandlingene nå er på overtid:

– Jeg er ikke bekymret for det. Jeg opplever at vi har en god tone, sa statsministeren da hun var på Stortinget tirsdag for å svare på en interpellasjon fra stortingspresidenten.

Solberg legger til at hun er større optimist nå enn før helgen med tanke på en budsjettavtale.

– Det er ingen tvil om at de fire partilederne har snakket sammen i løpet av helgen for å sørge for at handlingsrommet er blitt litt større, sa hun.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.