De fire partiene på borgerlig side sikrer flertall med 86 av 169 mandater i målingen. Det er to mandater færre enn i onsdagens måling.

Venstre går litt tilbake i TV 2s torsdagsmåling og balanserer på sperregrensen med en oppslutning på 4,1 prosent.

– Mister partiet et par promille, eller om lag 2.000 velgere, og faller under 4 prosent som avgjør hvem som er med i fordelingen av de 19 utjevningsmandatene, mister de borgerlige partiene flertallet, konkluderer TV 2s Kjetil Løset i sin oppsummering av målingen.

Arbeiderpartiet går mest frem sammenlignet med forrige måling som ble publisert onsdag. Partiet øker med 1,1 prosentpoeng til 28,1 prosent.

Det er den høyeste oppslutningen Arbeiderpartiet har hatt siden valgkampinnspurten startet under Arendalsuka midt i august.

Høyre går mest tilbake fra forrige måling med 1,4 prosentpoeng til 23,4 prosent. Samtidig styrker Fremskrittspartiet seg med 0,4 til 15,2 prosent.(Vilkår)

Skam styrker valgdeltagelsen dnPlus

Orkanen Irma jevnet øyen Barbuda, nå forbereder Miami seg på det verste
Irma, den kraftigste orkanen som noen gang er registrert i Atlanterhavet, har kostet menneskeliv og massive ødeleggelser på de karibiske øyene Saint-Martin og Barbuda. Fredag kommer den til Florida.
01:01
Publisert: