Strauss-Kahn (64) og tolv andre må i retten og svare for anklager om prostitusjon som skal ha foregått på et hotell i Lille. Det opplyste forhørsdommere i byen fredag.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) har tidligere innrømmet å ha deltatt på sexfester som skal være knyttet til anklagene om hallikvirksomhet.

Etterforskerne i saken har forsøkt å avdekke om Strauss-Kahn var en av arrangørene av festene, hvor prostituerte deltok.

Uventet
Beslutningen om å tiltale Strauss-Kahn var uventet, siden påtalemyndigheten i juni anbefalte at anklagene mot ham burde droppes.

Forhørsdommere i Lille bestemte fredag likevel at han skal stilles for retten. Påtalemyndigheten har fortsatt mulighet til å anke beslutningen, men i det franske rettsvesenet kan forhørsdommere overstyre påtalemyndighetens anbefalinger om når det skal tas ut tiltale.

Strauss-Kahn nekter straffskyld og hevder at han ikke visste at noen av kvinnene på sexfestene var prostituerte.

– Vi sender en person i retten uten grunn, sier Henri Leclerc, en av 64-åringens advokater.

Anklaget for overgrep
Dominique Strauss-Kahn er tidligere fransk finansminister, og han ledet IMF fram til han ble siktet for seksuelle overgrep mot en hotellansatt i New York i 2011. Straffesaken ble senere henlagt, men stuepiken Nafissatou Diallo gikk til sivilt søksmål og skal ha fått en betydelig pengesum av Strauss-Kahn da partene inngikk forlik.

Før skandalen som gjorde at Strauss-Kahn måtte trekke seg som IMF-sjef, ble det antatt at han hadde gode sjanser til å etterfølge Nicolas Sarkozy som Frankrikes president.

Forhørsdommerne i Lille vil tiltale 64-åringen for «hallikvirksomhet under skjerpede omstendigheter som medlem av en gruppe». I fransk rett er hallikvirksomhet et vidt begrep som omfatter medvirkning og oppfordring til prostitusjon. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.