Dersom han betaler 1 million dollar og stiller en garanti på ytterligere fem millioner dollar, slipper han ut av fengselet, bestemte retten i New York torsdag.

Samtidig skal den tidligere IMF-sjefen settes i husarrest med elektronisk fotlenke, et forslag som hans forsvarere hadde lagt fram for retten.

Storjuryen ved retten i New York har tatt ut formell tiltale mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.

Formell tiltale
Den formelle tiltalen mot Strauss-Khan ble gjort kjent i forbindelse med at 62-åringen møtte i retten for en ny behandling av spørsmålet om kausjon torsdag.

Storjuryens beslutning innebærer at saken kan tas videre til rettslig behandling dersom tiltalte erklærer seg ikke skyldig.

Tiltalen omfatter seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse av en stuepike på hotellet i New York der han bodde fra fredag til lørdag.

Strauss-Kahn har tidligere benektet alle anklager som er blitt rettet mot ham.

Imot kausjon
Aktoratet fortalte også til retten at de er imot anmodningen om kausjon av hensyn til rettslige prosedyrer.

– Ingen kausjonsordning vil være tilstrekkelig for å sikre at han møter i retten igjen, uttalte aktoratet.

Aktoratet påpekte også at Struass-Khan hadde forlatt hotellet der det antatte overgrepet skal ha skjedd, med uvanlig hastverk.

Ifølge Hotel Sofitels videoopptak og øyenvitner skal han ha forlatt hotellet uten å gå innom resepsjonen for å sjekke ut.

– Urettferdig
Forsvarerne gjør derimot et nytt forsøk på å få ham løslatt mot kausjon, eventuelt ved husarrest med fotlenke.

Den tidligere IMF-sjefens advokat sa til retten at aktoratets påstand om ikke å tillate kausjon er «urettferdig og ikke i tråd med rådende rettspraksis».

Strauss-Kahns kone Anne Sinclair og en av døtrene hans møtte også fram for å overvære rettens behandling av kausjonsspørsmålet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.