– Vi håper vi slipper konflikt. Det forutsetter at arbeidsgiver aksepterer at frontfagsmodellen legges til grunn slik alle andre arbeidsgivere har gjort i årets mellomoppgjør, sier forhandlings- og forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Totalt 379 arbeidere på fire flyterigger står klare til å streike fra torsdag morgen av hvis Riksmekleren ikke klarer å hjelpe arbeidsgiverne og fagforeningen til enighet i årets lønnsoppgjør.

Så langt har han fått tilbud om 0 kroner, hvilket han finner uakseptabelt. Også frontfagsmodellen innebærer et meget forsiktig lønnsoppgjør, men skal sikre økt kjøpekraft med en anslått ramme på 2,7 prosent.

Meklingen om overenskomsten i flyteriggområdet starter klokka 10 onsdag og fristen utløper midnatt natt til torsdag. Industri Energi har i første omgang meldt plassfratredelse for 379 medlemmer fordelt på fire innretninger og åtte bedrifter på norsk sokkel – men kan raskt trappe kraftig opp blant 5.500 medlemmene som er tilknyttet tariffavtalen.

Flyteriggavtalen omfatter ansatte på flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Obama enda et skritt nærmere den store frihandelsavtalen

Vil ikke plukke fremtidens industrier

Nødutgang var ubemannet på Norwegian-fly fra USA

Se DNTV: Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider

Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider
Her er kommunikasjonsekspertenes beste råd til bedriftslederne.
02:59
Publisert: