Over 200.000 reisende er rammet av streiken blant Norwegian-pilotene. Ifølge NHO luftfart har 70 prosent av disse ikke noe annet reisealternativ enn fly, og ikke uventet henvender svært mange av dem seg til SAS for å få reist:

– Vi har selvsagt solgt flere billetter på grunn av streiken. Nå står mange på venteliste på de mest trafikkerte strekningene. Vi er oppfordret til å øke kapasitet og få inn flere flyginger, men vi har valgt å vise respekt for konflikten og ikke gjøre det. Vi verken hever eller senker prisen heller. Det ville også være en innblanding i det som foregår, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB.

Blant dem som har reisealternativ til fly, har mange tydd til fly og tog. NSB har doblet antall bestillinger på lengre strekninger den siste uka, mens busselskapet Nor-Way har satt inn ekstra avganger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.