De svenske SAS-flygerne gikk fredag ut i streik etter at forhandlingene med arbeidsgiverforeningen brøt sammen. Partene forhandlet hele søndag og over midnatt mandag, men klarte ikke å bli enige.

– Klokken 1.30 måtte vi konstatere at vi ikke kan komme til enighet her og nå, sier arbeidsgiverforeningens leder, Mattias Dahl.

Arbeidsgiverorganisasjonen har akseptert det nye meklingsforslaget, men det ble avvist av pilotforeningen, ifølge Dahl.

– Pilotforeningen vil ikke flytte på noen av sine krav, så vi var tvunget til å gi opp, sier han.

SAS overrasket

SAS bekrefter på sitt nettsted at streiken fortsetter.

– Vi er dypt bekymret og veldig overrasket over at Svensk pilotforening igjen takker nei til forhandlernes tilbud. Vår eneste ambisjon er å få dette i havn, men man må være to som vil forhandle, sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS.

Selskapet bekrefter at 230 avganger til og fra svenske flyplasser blir innstilt mandag, noe som vil ramme om lag 27.000 passasjerer.

Kanselleringer og forsinkelser

– Vi beklager at våre passasjerer kan bli berørt av den nåværende pilotstreiken i Sverige. Det vil dessverre bli kanselleringer og forsinkelser til, fra og innenlands i Sverige mandag, skriver flyselskapet. Avganger med norsk eller dansk personale påvirkes ikke av streiken.

Søndag ble 220 flyavganger innstilt fra svenske flyplasser. Blant dem var tolv flyginger mellom Oslo og Stockholm, det vil si seks tur-retur flyginger.

De svenske flygerne streiker fordi de krever høyere lønn og tryggere og mer forutsigbare ansettelsesvilkår. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.