I 2009 døde Egil A. Braathen. I 1985 ble han kåret til Norges tredje største eiendomsmagnat av bladet Kapital.

Ved Braathens død var store deler av eiendomsimperiet allerede overført til svigerdatter Anne Lise Braathen (65) og barnebarn. Men Braathen hadde fortsatt til salt i maten, skriver Dagens Næringsliv.

Testamentet Braathen etterlot seg i Appenzell i Sveits, der han bodde, har i flere år skapt hodebry for familien.

Sentralt står to truster som er opprettet i navnene til Braathen og hans kone i et av verdens mest lukkede skatteparadiser, Caymanøyene.

– Dette er et arveoppgjør som vi mener ikke har offentlig interesse og som det ikke er ønskelig med omtale av, sier styreleder Jens Petter Rønning Braathen Eiendom Holding til Dagens Næringsliv.

70 millioner
Arvingene har engasjert advokat Ståle Kihle for å rydde opp i dødsboet. Eiendommer og andre verdier er solgt og pengene tilført boets kontoer i Sveits og Norge, etter det DN får opplyst.

Hvor store verdier som totalt ligger i dødsboet, ønsker ikke Kihle å kommentere. I et rettsmøte i Oslo tinghus nylig kom det frem at hver arving ligger an til å få over 70 millioner kroner.

DN er ikke kjent med hvor mange arvinger som er med i testamentet, men det skal være minst fire.

Underslag
En av arvingene er en mann ved navn Raymond Kalley. Han bestyrer trustene, og ble hyret inn av Egil A. Braathen.

Hvor Kalley befinner seg nå er ukjent, men siste kjente adresse er i Tel Aviv i Israel. De øvrige arvingene hevder han ikke er arveberettiget.

– Dette er et dødsbo med flere arvinger hvor en av arvingene etter min oppfatning har underslått betydelige midler. Han har gjort seg skyldig i å misbruke den tilliten han har fått i form av verv som trustee i oversjøiske truster. Det foreligger en sivilrettslig dom mot ham for dette på Caymanøyene. Jeg har mye utestående mot vedkommende, sa Kihle nylig i retten.

Les om livshistorien til Egil A. Braathen i Dagens Næringsliv torsdag.


Les også: Sekretærens sønn arvet 100 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.